Michelle Rosenstedt

lillan har krympt..
japp, vår lilla räka har åkt på ännu en maginfluensa så nu försvann de sista kilona på henne. Det började i lördags natt, jag vaknade kl 12 på natten av en ledsen Thyra, i vanliga fall hade jag inte gått in till henne. Hon brukar nämligen somna om fort igen om hon vaknar till, men min intution kände att ngt var fel.. så jag gick in till henne direkt och såg att hon kräkt ner hela sängen ordentligt, hon i princip badade i kräk... jag ropade på jimmy som kom springandes från tv-rummet. Jag klädde av Thyra och kastade henne och mig i badkaret medans jimmy tog av sängkläderna och kastade i tvätten. Efter badet fick Thyra sove resten av natten mellan oss, som tur var kräkte hon inte mer.. den natten i alla fall. Följande dag var det vattentunna diareeer som fyllde hela blöjan och dem kom ofta. Hon hade dålig aptit och vi fick inte i henne ngt att varken äta eller dricka. Frammåt eftermiddagen började tempen stiga lavinartat, på en timme gick tempen från 38 till 39,7 och då hade jag gett henne alvedon. Tog då beslutet att köra till akuten, när vi satt i vänrummet kom nästa kaskad av kräk. Rätt ut över bord och stolar. En panikslagen sköterska kom med desinfiktionsmedel i högsta hugg och spruta rätt över oss, haha, jag hann inte ens få undan min jacka och väska. Allt blev dränkt i sprit, till och med nappen som jag och jimy skrattade åt det sen... Sen tog det ca 2 sekunder innan vi fick ett eget rum på barnakuten så då gick det undan. Det konstaterades att Thyra hade vätskebrist och det var därför vi inte fick ner tempen, jag fick med våld och plastspruta tvinga i Thyra vätskersättning. Det var ända sättet, hon vägrade helt att drika själv. Hon till och med dissade en piggelinglass. Det var jättejobbigt att göra det, men hon blev bättre och till sist hoppade hon själv ner och drack ur glaset när hon märkte att hon faktiskt mådde bättre av det. När vi åkte därifrån hade vi lyckats få ner tempen. Hemma fortsatte trugandet med vätska resten av kvällen, hon är ju så envis.. hon fortsatte kräka igår och imorse, men sen dess har hon lyckats behålla det lilla hon velat äta. Nu är hon äntligen på bättreingsvägen men det har varit tuffa dagar och nu är vår lilla tjej ännu mindre. Som tur är har jag och Jimmy konstigt nog klarat oss helt och hållet.

jimmy och sjuklingen på barnakuten.

Vad har mer hänt.. jo, jag har blivit arbetslös igen. Inte för att jag på ngt vis misskött mig utan för att företaget jag jobbade för har gått i konkurs. Trist, dock tyckte min chef så mkt om mig och ansåg att jag var en duktig och driftig säljare att han ringt till ett annat större företag och lagt ett gott ord för mig så jag har fått nr dit och ska ringa dem o höra om dem har ett jobb till mig. Så det kaske leder till ngt gott i alla fall. Men just nu tar jag en paus, vi har lite att göra här hemma och trädgårdsarbetet har börjat locka nu när vädret bli mildare=) Vi har bestämt oss för att göra en ride här hemma, ut med de gamla och in med det nya så nästan alla våra möbler ligger till salu på blocket. Vi vill göra om i inredningen. Det kalls för "boa" tydligen.. ett fenomen när man är gravida. Japp, det lider vi av nu och roligt är det! Ni får se hur det blir om några månader, vi stressar inte utan gör det genomtänkt.

Graviditeten börjar bli jobbig nu, foglossningar (redan!) så det gör ont när jag går eller sitter stil för länge. revbenen värker, halsbrännan har börjat nu också och huden på magen kliar för den töjs så fort.. alla dem krämper jag hade med Thyra efter v. 25 typ lider jag av redan nu i v.15. Betyder det att jag bär på en jättebaby? Thyra anpassade sig efter min storlek men denna är kanske inte lika shysst. jaja, det märker vi när den ska ut=) usch.. fy fan att man ska genomlida en förlossning igen
.