Michelle Rosenstedt

Farmor
I helgen åkte jag och barnen ner och hälsade på farmors grav och rensade och fixade lite. Först körde vi till Ica där Thyra valde en pelargon som vi skulle sätta på henne grav, var inte farmor extra förtjust i pelargoner nu när jag tänker efter?  I vilket fall, det blev fint när vi var klara och oliver var dukigt och hjälpte mig att rensa bort ogräs med sina nyinköpta trädgårdshandskar. Efteråt körde vi till barnens farmor i Blentarp där vi badade i Sövdesjön och åt kvällsmat innan hemfärd. 
 
Thyra har börjat höra lite röster, vet inte om hon är lite medial eller det är inbillning. Har hänt två ggr på en vecka nu. En gång var hon arg på mig och satt och sura och grät bakom huset och vägrade komma fram och prata med mig, men ett tu tre kom hon som ett skott, jätterädd, hon hade hört en kvinnoröst bakom sig och när hon vände sig om var ingen där. Hon minns dock inte vad rösten sa. Och nu när vi var på kyrkogården så lekte Thyra vid ett träd nära oss när jag och Oliver pysslade med graven och plötsligt kom hon lite ängsligt springande tillbaka, någon kvinna hade sagt hennes namn, återigen var ingen där. 
Är det du farmor som bara ville trösta Thyra när hon var ledsen? 
 
Min älskade farmor... ju äldre jag blir ju mer inser jag hur mycket du gjorde för mig och min bror, så mkt kärlek du hade för oss. Jag saknar dig så fruktansvärt mycket och det är så mycket jag skulle vilja säga till dig som jag aldrig hann få sagt, jag skulle vilja tacka dig för alla gånger vi fick vara hos dig och du skämde bort oss som om vi var på SPA, vi badade, pysslade och mös. Det var vissa ritauler som blev tradition hos dig, en varmt bad och efter badet blev det fruksallad som avslutades med fotmassade där jag låd med huvudet vid dina fötter med en kudde under och såg på tv medans du masserade mina fötter med hudlotion, därefter blev det tandborstning och läggdags och därefter låg jag alltid en stund och läste barnsidorna i slutet på alla dina Hemmets Journal innan jag släckte lampan och somnade till den tickande klockan i ert sovrum... minns också all din goda mat, ibland så himla god i all sin enkelhet, att sitta ute på er altan och äta nypotatis med salt och smör bara.. mmm vad gott det var. Vi spelade kort också, jättemycket, du lärde mig både skitgubbe och poker och ett och annat fräckt skämt fick jag också med mig ;) Du tog med oss på skidsemester och vi hade många sommarlov ute i er sommarstuga i Härnestad. 
Jag hade en lycklig barndom, mycket tack vare dig <3 Jag hoppas innerligt att jag får träffa dig igen och berätta för dig hur mycket jag älskade dig och hur mkt du betydde och vilken fantastisk farmor du var. 
 
Gud tod dig ifrån oss alldeles för tidigt.