Michelle Rosenstedt

ngn hudläkare som läser min blogg?
I så fall... VAD är det för fel på min fot?!
 
Det började typ i februari som en torr fläck. sen blev det bara värre och värre. Trodde först det var svamp men det medlet gjorde det bara värre. För ca 1 månad sedan var jag hos läkaren som tyckte det såg ut som PP. En form av psoriasis som förmodligen utlösts av stress så jag fick en stark kortison salva men det blir fortf inte bättre så väntar nu på remiss till hudläkaren. Det är typ små bruna prickar på foten också. Även i handflatorna började det blossa upp men det gick tillbaka igen, tack och lov. 
Min hud har alltid varit kass på olika vis. Redan i mammas mage var min känsliga hud täckt av fosterfett och när jag var bebis fick jag eksem. i tonåren fick jag problem med utslag runt näsa och mun som jag först flera år senare fick diagnos rocasea för. Mina händer får jag ofta smörja då jag alltid är torr, hela jag är en torrbolle. Fördelen med att inte kunna återfukta sig naturligt är att jag aldrig luktar svett och kan ha samma strumpor över en vecka. Nackdelen är att jag kokar när det blir för varmt, jag får panik och kan inte svettas ut överskottsvärmen... men jag kan heller inte ha för kallt för då får jag köldeksem :( Dilemma.
Köldeksem fick jag här i kirkenes, runt ögonen. Ja just det, hade nästan glömt nämna att jag har hörselgångseksem också sen flera år tillbaka. Och munsår har jag dragits med nu i flera månader, förmodligen stressrelaterat eftersom det inte går tillbaka som det annars brukar. 
Så varje kväll smörjer jag mig med typ 57 olika krämer. En pencellinkräm för rocasean, en kräm för munsåret, örondroppar för hörselgångseksemet, antiseptisk och fuktighetsgivande runt ögon, handkräm och nu dessutom kortison för foten. 
 
Vet inte vad jag ville med detta mer än gnälla av mig lite och så kan ni ju roa er med att ställa en hobbydiagnos på min fot ;)